Open Doors juni 2024

In april en mei zijn er verkiezingen in India, de grootste ‘democratie’ in de wereld.  Sinds de premier Narendra Modi aan de macht is (10 jaar) maakt het hindoenationalisme een ongekende opmars. ‘Als je geen hindoe bent, ben je ook geen Indiër’ beweren de extremistische hindoes.

De angst van Christenen, maar ook van moslims en andere religies, is dat, wanneer Modi opnieuw gekozen wordt als premier, de antibekeringswet die in voorbereiding is, er ook daadwerkelijk komt. In een aantal deelstaten is die wet al van toepassing, maar het zou een ramp zijn wanneer deze wet voor heel het land gaat gelden.

De wet houdt in dat ‘gedwongen’ bekeringen verboden zijn. Dit ‘gedwongen’ wordt door de hindoe’s heel breed geïnterpreteerd. Vorig jaar zijn er bijna 23000 christenen opgepakt en in de gevangenis gezet omdat ze geëvangeliseerd hadden. De wet maakt het ook mogelijk dat voorgangers en predikers veel makkelijker gearresteerd kunnen worden.

Dat de vrijheid van godsdienst onder druk staat, kunnen we zien als we kijken naar de ranglijst van christenvervolging 10 jaar geleden, in 2014 en nu.  In 2014 stond India nog op een 24e plaats. Dit jaar is dat de 11e plaats.

Ons gebed is hard nodig voor de christenen in India. Gebed dat de antibekeringswet er niet komt. Net als 6 jaar geleden, toen er een meerjarige gebedscampagne werd gehouden voor India, is dat nu opnieuw hard nodig.

Wilt u, wil jij in je gebeden de komende tijd ook bidden voor de vervolgde christenen in India? Bidden dat de antibekeringswet niet wordt aangenomen en dat de christenen meer ruimte krijgen om hun geloof in Jezus te belijden en te delen.

Van harte aanbevolen.

Voor meer informatie en gebedsbrief:  www.opendoor.nl

Jan van Blanken (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.)

Bijbeltekst van de dag

  • Want door de Geest hopen en verwachten wij dat we op grond van geloof als rechtvaardigen worden aangenomen. -- Galaten 5:5