De kerkdienst

De liefde van God, die wij in het bijzonder hebben leren kennen in Jezus Christus, is het kloppende hart van onze gemeente. Vanuit dat kloppende hart willen we als gemeente iedereen zich welkom laten voelen bij erediensten en/of activiteiten
Elke zondagochtend is er één kerkdienst, afwisselend om de vier maanden in de Reestkerk of de Brugkerk.

Op de zondagen is er vanwege maatregelen omtrent het coronavirus, geen kerkdienst in de Brugkerk / Reestkerk tot 30 juni 2020, of met beperkt aantal mensen (dat is nu nog niet bekend).

Maar er worden wel diensten voorbereid en uitgezonden vanaf 09.55 uur

Deze diensten worden geleid door Ds. R.H. Veldman of door mevrouw J.J. van Beveren.
U kunt de kerkdienst hier live, of achteraf, beluisteren.

Maar u kunt ook de volgende beveiligde link gebruiken:

Het kan zijn dat u met de cursor iets later moet klikken, later pas beeld en geluid verneemt, of dat u met de cursor aan het eind van de dienst staat, u deze terug naar voren moet schuiven naar het begin.

Aan de kinderen van de Kindernevendienst :

Heel graag willen we jullie attent maken op de website van Kind op Zondag: www.kindopzondag.nl. De redactie van Kind op Zondag vindt het erg belangrijk dat het kinderwerk doorgaat in deze tijd. Het volledige materiaal van de betreffende zondag is, zolang de kerken dicht zijn, beschikbaar op de website. Op die manier kunnen jullie thuis de verhalen en de werkbladen downloaden en ermee aan de slag gaan.

IMG 20200322 WA0002 002 3

Meer informatie kunt u vinden in de Leef Mee. Deze wordt vrijdags gepubliceerd op deze site en is dus actueel !!!

Bij de kerkdienst van zondag is er een kindernevendienst voor
de groepen 1 t/m 8 en een oppasdienst voor jongere kinderen.   NVT

Bij de digitale diensten :

Richtlijnen RIVM en PKN   Als moderamen hebben we besloten de richtlijnen van het RIVM en ook van de landelijke PKN te volgen.

Zolang de richtlijnen van het RIVM en van de Protestantse Kerken in Nederland evenementen, dus ook kerkdiensten verbieden zal elke zondagmorgen een kortere onlineviering worden gehouden tot en met 30 juni . De opname hiervoor is om 9.00 uur en is dan voor luisteraars met de kerktelefoon te volgen. Het is aan te bevelen om na de opname, dus vanaf 10.00 uur de onlineviering te bekijken via kerkdienst gemist of via pg-oudavereestbalkbrug.nl.

Het ‘preekrooster’ voor de onlinevieringen in de junimaand vindt u onder "kerkdiensten". Er zijn geen gastbeurten van predikanten van buiten. Zo gaat dat in alle kerken. Op deze manier kiezen we voor het ‘eigen geluid’.

Hoe het vanaf 1 juni gaat, met eventuele (beperkte) mogelijkheid van kerkgang tot een bepaald maximum, wordt nog nader uitgewerkt.

We hopen ook voor de kinderen een plek te geven in deze diensten.

Waar staan wij voor?

De Protestantse Gemeente van Oud Avereest-Balkbrug
kiest ervoor om:

- een Christusbelijdende gemeente te zijn, geworteld in het wonder van Pasen
- een open kerk te zijn, zowel naar elkaar toe als naar de samenleving
- om te zien naar elkaar bij vreugde en verdriet
- onderdak te bieden aan mensen die op verschillende manieren hun geloof beleven
- tijd en aandacht te investeren in het jeugdwerk
- betrokken te zijn bij de wereld om ons heen door diaconaat en zending

• Gods genade is openbaar geworden tot redding van alle mensen. Ze leert ons dat we goddeloze en wereldse begeerten moeten afwijzen en bezonnen, rechtvaardig en vroom in deze wereld moeten leven, in afwachting van het geluk waarop wij hopen: de verschijning van de majesteit van de grote God en van onze redder Jezus Christus. -- Titus 2:11-13