Vanuit de kindernevendienst

Het is alweer februari. Langzaam maar zeker wordt het ’s avonds weer langer licht, de eerste krokussen kunnen we misschien wel alweer zien! Heerlijk, een voorbode van de lente die in aantocht is! Op school hebben de kinderen de eerste periode van het nieuwe jaar er alweer op zitten, er wordt hard gewerkt en dan is het in de maand februari ook weer tijd voor een weekje voorjaarsvakantie. De kindernevendienst gaat natuurlijk gewoon door, wees van harte welkom! We gaan boeiende, maar ook heftige, verhalen lezen! We maken er met elkaar weer mooie nevendiensten van.

Op de eerste zondag van de maand, 2 februari, gaat het verhaal over Jezus die aan zijn leerlingen vertelt over mensen die “zalig” zijn. Een lastig woord, dat wij waarschijnlijk niet zo vaak gebruiken. Wat houdt dat in: “zalig” zijn? Zalig zijn betekent dat je belangrijk bent voor God.

Op zondag 9 februari 2020 lezen we over de farao van Egypte. De farao is bang voor de Hebreeën, het volk van Israel dat in zijn land leeft en steeds groter wordt. De farao bedenkt een verschrikkelijk plan!

Zondag 16 februari 2020 heeft de kindernevendienst als thema “Waar hoop je op?” Het verhaal gaat over het vreselijke plan van de farao van Egypte. Hij heeft bevolen dat alle Hebreeuwse jongetjes in de rivier gegooid moeten worden. Mirjam legt haar broertje in een biezen mandje tussen het riet bij de rivier. De dochter van de farao vindt het jongetje, laat hem voeden en neemt hem mee naar het paleis. Zij noemt hem Mozes.

Op zondag 23 februari 2020 gaat het over de vraag “Waar ben je thuis?”. Mozes komt op voor een Hebreeër, iemand uit zijn eigen volk, en slaat een Egyptenaar dood. Hij moet nu vluchten uit Egypte en komt terecht in het land Midjan bij een priester, genaamd Jetro. Mozes voelt zich hier wel thuis.

Pastoraat jonge gezinnen koffer

Binnen de PG Oud Avereest-Balkbrug hebben we twee zogenaamde “pastoraat jonge gezinnen koffers”. Misschien heeft u een van de koffers wel al eens een poosje in uw bezit gehad, misschien zegt dit u helemaal niets! Een korte uitleg is op zijn plaats. In deze koffer vindt u een keur aan materialen:

Jeugd

Het jeugdwerk in de kerk zet zich in om het evangelie door te geven aan de volgende generatie en daarnaast de jeugd een ontmoetingsplek te bieden. Zo hebben we voor de jeugd tot en met 12 jaar op zondagochtend de kindernevendienst. Voor jeugd van 12 tot en met 16 is er een keer in de maand op de zondag de jeugdkerk.

• Maar u bent gereinigd, u bent geheiligd, u bent rechtvaardig verklaard in de naam van de Heer Jezus Christus en door de Geest van onze God. -- 1 Korintiers 6:11