Kinderdorp

Kinderdorp De komende week is alweer de laatste week van de zomervakantie. Just4kids organiseert traditioneel het Kinderdorp.  Dit mag je niet missen: Woensdag 21 aug. Goochelaar Jan Kosters in de Brugkerk. Donderdag 22 aug. Knutselmiddag op het plein en in de Schutse. Vrijdag 23 aug. Camping ’t Reestdal met spelencircuit voor groep 1 t/m 4 en Levend Stratego voor de groepen 5 t/m 8. Aan het eind van de middag komt de brandweer en is er de buikschuifbaan. Echt cool. De middagen beginnen om 13.30 uur en zijn om 16.00 uur afgelopen. Tot ziens in het Kinderdorp!
 
 

Vanuit de kindernevendienst

In de maanden juli en augustus komen de verhalen uit het Evangelie van Lucas. Lucas vertelt hoe Jezus door Israël reist om overal te vertellen over het koninkrijk van God. We horen hoe hij mensen uitnodigt om met hem mee te gaan, op weg naar een nieuw begin. Het thema bij deze verhalen is: “Dit doe ik voor jou”. Jezus laat zien wat God voor mensen doet. En hij moedigt ons aan om hetzelfde te doen.

Zo horen we het prachtige, bekende verhaal van de barmhartige Samaritaan.

Naast wie sta jij ?

Ook komt het verhaal van twee vrouwen langs: Maria en Marta. Twee manieren van geloven beelden zij uit.  Neem de tijd om naar Jezus te luisteren, maar geloven is ook doen!

Op een andere zondag gaat het over bidden: “Vraag maar gerust”. Jezus leert zijn leerlingen hoe ze moeten bidden. Dat gebed kennen we nog steeds: Het onze Vader.

Dus… ook in de vakantie mooie verhalen in de kindernevendienst.

Best de moeite waard om er naar toe te gaan. We kijken naar je uit!

Namens de werkgroep,

Henk Jentink

Pastoraat jonge gezinnen koffer

Binnen de PG Oud Avereest-Balkbrug hebben we twee zogenaamde “pastoraat jonge gezinnen koffers”. Misschien heeft u een van de koffers wel al eens een poosje in uw bezit gehad, misschien zegt dit u helemaal niets! Een korte uitleg is op zijn plaats. In deze koffer vindt u een keur aan materialen:

Meer artikelen...

Bijbeltekst van de dag

  • Deze hoop zal niet worden beschaamd, omdat Gods liefde in ons hart is uitgegoten door de heilige Geest, die ons gegeven is. Toen wij nog hulpeloos waren is Christus immers voor ons, die op dat moment nog schuldig waren, gestorven. -- Romeinen 5:5-6