Gespreksgroepen 16+ en rondom 25

Even een klein berichtje in het kerkblad van deze gespreksgroepen. We hebben weer mooie ontmoetingen gehad in het afgelopen seizoen. De 16+ dacht onder andere na over de vraag 'Waarom houdt God van mij?'.

We sluiten dit seizoen met een goede traditie af: samen chinees eten. Daarbij nodigen we ook de nieuwe dominee uit.

Zo is er gelijk sprake van een 'warme overdracht' van deze gespreksgroep naar hem.

De 'rondom 25' dacht onder andere na over duurzaamheid en klimaatdoelen. Dat je dit thema heel goed kunt verbinden met je geloof, bleek soms een eyeopener. We kregen zelfs uit Australië input voor de avond, want daar trekken Ilse en Klaas op dit moment rond. Via de app toch verbonden!

Maandag 11 februari komen we weer samen bij Jeroen en Annely en daarna zoekt deze groep zelf contact met de nieuwe dominee. Voor mij (Meinske) is het fijn om deze groepen nu over te dragen aan de nieuwe dominee. Het reizen in de donkere natte maanden bleek toch minder fijn. Maar... de ontmoetingen met de jongeren en jongvolwassenen, daar heb ik dankbaar van genoten!

Tot slot: namens heel de 16+ dank aan familie Meulink en familie Assink voor het onderdak en de versnaperingen tijdens de gespreksavonden.

Pastoraat jonge gezinnen koffer

Binnen de PG Oud Avereest-Balkbrug hebben we twee zogenaamde “pastoraat jonge gezinnen koffers”. Misschien heeft u een van de koffers wel al eens een poosje in uw bezit gehad, misschien zegt dit u helemaal niets! Een korte uitleg is op zijn plaats. In deze koffer vindt u een keur aan materialen:

Jeugd

Het jeugdwerk in de kerk zet zich in om het evangelie door te geven aan de volgende generatie en daarnaast de jeugd een ontmoetingsplek te bieden. Zo hebben we voor de jeugd tot en met 12 jaar op zondagochtend de kindernevendienst. Voor jeugd van 12 tot en met 16 is er een keer in de maand op de zondag de jeugdkerk.

Meer artikelen...

• Mijn kind, wees sterk door de genade van Christus Jezus. -- 2 Timoteus 2:1