Jeugdwerk op dit moment

Jeugdwerk

Toen half maart alle activiteiten gecanceld werden moest ook het jeugdwerk stoppen. Als eerste de Scholendienst van 15 maart, maar ook de clubs en het clubweekend, de Follow Me, de 16+groep, de vossenjacht en ook Kinderdorp.

Er is geprobeerd contact te houden, mee te denken en mee te leven met jonge gezinnen, ook via de scholen die daar open voor stonden. Veel werd digitaal gedaan maar ook stond Dominee Beer voor het raam in de pastorie op Oud Avereest, onderdeel van de Berenjacht. Ik heb intensief contact met de scholen gezocht, ook enkele keer in de Nieuwsbrief ‘Omlopertje’ geschreven. Ook voor onlinevieringen is samenwerking ontstaan tussen kindernevendienst en de scholen. Er werd gebruik gemaakt van de expositie rond Pinksteren waar kinderen van de OBS schilderijen voor hadden gemaakt.

Nog voor de zomer is de 16+ groep weer bij elkaar geweest in de pastorie, met een taart-traktatie. Ook Rondom 25 kwam fysiek bij elkaar. Een groepje belijdeniscatechisanten heeft elke twee weken via videobellen elkaar gesproken. Dat ging best goed. Vanwege de beperkingen door de coronamaatregelen wordt een belijdenisdienst nog uitgesteld in de hoop dat er straks weer gezongen mag worden. Want zingen is zo belangrijk.

Vanuit de kindernevendienst 4/10 8/11 6/12

Op het moment van schrijven hebben we net de startzondag achter de rug. Wat was het een mooie ochtend, op zondag 13 september jl. De zon scheen volop en met de kinderen van de kindernevendienst hebben we een gezellige speurtocht gedaan. Er deden 19 kinderen mee aan de speurtocht, een prachtig aantal! Ook na de dienst bleven veel kinderen nog om in de pastorietuin broodjes en marshmallows te bakken boven de vuurkorf, heerlijk!  Heel fijn dat wij elkaar zo weer in levenden lijve konden ontmoeten.

De komende tijd willen we graag een aantal kindernevendienstmomenten op locatie plannen op de zondagmorgen. Natuurlijk hebben we daarbij de Corona maatregelen scherp in beeld! We hebben vooralsnog het plan om op de eerste zondag van de maand een kindernevendienst in de kerk te organiseren. Dit jaar is dat dan op zondag 4 oktober 2020, zondag 8 november 2020 en zondag 6 december 2020.

Het is de bedoeling ....

Pastoraat jonge gezinnen koffer

Binnen de PG Oud Avereest-Balkbrug hebben we twee zogenaamde “pastoraat jonge gezinnen koffers”. Misschien heeft u een van de koffers wel al eens een poosje in uw bezit gehad, misschien zegt dit u helemaal niets! Een korte uitleg is op zijn plaats. In deze koffer vindt u een keur aan materialen:

Meer artikelen...

Bijbeltekst van de dag

  • Dat is uw roeping; ook Christus heeft geleden, om uwentwil, en u daarmee een voorbeeld gegeven. Treed dus in de voetsporen van hem die geen enkele zonde beging en over wiens lippen geen leugen kwam. Hij werd gehoond en hoonde zelf niet, hij leed en dreigde niet, hij liet het oordeel over aan hem die rechtvaardig oordeelt. Hij heeft in zijn lichaam onze zonden het kruishout op gedragen, opdat wij,[…]