Bootreis ouderen donderdag 7 juni 2018 opgave voor 1 maart

We gaan weer een bootreis organiseren, deze keer vanaf Zwolle.

We vertrekken om 9.30 uur met de boot dus zullen tegen kwart voor 9 vertrekken vanaf de Schutse.

We krijgen een uitgebreide broodbuffet  aan boord en zullen rond 17 uur weer in Zwolle zijn.

Noteert u het alvast in de agenda en geeft u het door als u deze dag gezellig met ons mee wil gaan? Opgeven kan bij

Woensdag 21 februari 2018; Open Huis bij Jenny Gerrits, De Bovenkruier 7, aanvang 19.30 uur.

Beste Gemeenteleden,

In maart vorig jaar is mijn bestemming om vrijwilligerswerk te doen in Afrika begonnen. Samen met Anneke, oprichtster van de Stichting Om-Arm-Afrika uit Dedemsvaart, reisde ik af naar het noorden van Ghana om daar de lopende projecten op gebied van onderwijs en landbouw te bezoeken en steun te bieden aan mensen die in armoede leven.

Graag deel ik met jullie mijn ervaringen van deze reis, maar ook “de weg” er naar toe, “de weg” om tot deze reis te komen en de plannen die uit deze reis zijn voortgekomen.

Ik zie uit naar een open avond samen.

Akwaaba (welkom in het Ghanees) bij ons thuis! Jenny

Bach's Matthäus Passion korte versie:Reestkerk op 2 maart

Altijd al naar de Matthäus Passion gewild  maar opzien tegen de lange versie?

Nieuw in de Reestkerk: de Mini Matthäus, Bach's Matthäus Passion, maar dan de helft korter, in een intieme, solistische versie van anderhalf uur, maar met alle donder en bliksem en tranen, en natuurlijk met het Erbarme dich en het mooie slotkoor.

Elke week een open huis in de 40-dagentijd

Dit jaar is er tijdens de 40-dagentijd geen diaconaal project (al zijn de voorbereidingen voor een diaconaal project op een later moment wel in gang!). Om toch een soort van rode lijn door de 40-dagentijd te hebben, leek het me mooi om een soort van ‘ontmoetingsproject’ te hebben. Elke week staat ergens een huis open! Dat past goed bij ons jaarthema: Een open huis, kerkproeverij. Soms is het een open huis met koffie en een praatje, soms een open huis met een verhaal erbij, of een open huis met een rondleiding… U/jij bent van harte welkom voor de ontmoeting met elkaar. Hieronder vindt u alvast de open huizen in de eerste twee weken van de 40-dagentijd:

Gespreksavonden in februari

Ontmoetingsmiddag : donderdagmiddag 8 februari van 14.30 – ca. 16.30 uur. Welkom!

• Donderdagavond 8 februari buigen we ons als Tobbers met Job over het laatste hoofdstuk: Job 42. Welkom om 20.00 uur in De Schutse.

• De rondom 25 – gespreksgroep is op woensdagavond 28 februari welkom bij Arend-Jan en Beaudine Slager, Meppelerweg 21.

We beginnen om 20.00 uur.

• De 16-plussers zijn 31 januari in de pastorie geweest en daarna komen ze waarschijnlijk weer begin maart.

• Dit zegt de HEER, Israëls koning en bevrijder, de HEER van de hemelse machten: Ik ben de eerste en de laatste, er is geen god buiten mij. -- Jesaja 44:6