Op 16 november een kinderconcert

Elly en Rikkert, je kent ze vast wel van die leuke kinderliedjes en van de Wiebelwagen, een leuk kinderprogramma bij de EO.

En weet je wat nou zo leuk is?

Op 16 november geven ze een kinderconcert voor kinderen vanaf 4 jaar, bij ons in Balkbrug om 14.30 uur in de Reestkerk.

Vanuit de kindernevendienst

Zacheus de tollenaar. Zacheus klimt in een boom om Jezus te zien, zelf wil hij niet gezien worden. Maar Jezus ziet Zacheus wel en wil graag bij hem eten. De mensen snappen er niets van! Dit verhaal gaan we lezen op zondag 3 november 2019. 

Op zondag 10 november lezen we het verhaal van Jezus die met zijn vrienden naar Jeruzalem gaat. Wat een mooie stad is dat toch! Maar wat wordt Jezus boos als hij de marktkraampjes op het tempelplein ziet. Hij jaagt de handelaren weg, want de tempel moet een huis van gebed zijn

Zondag 17 november gaat het verhaal over de Sadduceeën die Jezus een vraag stellen over hoe het is in de hemel. Een vrouw is op aarde tijdens haar leven met zeven mannen getrouwd geweest. De een na de ander overleed. Met wie is ze dan getrouwd in de hemel? Uit het antwoord van Jezus blijkt: al zou je het willen begrijpen, dan nog zou je dat niet kunnen. 

Zondag 24 november is het de laatste zondag van het kerkelijk jaar. Vandaag lezen we het allerlaatste stuk van het Oude Testament. Over de dag die komt waarop alles wat voorbij moet gaan, voorbij is. Je zult je voelen als een springend kalfje dat de stal uit mag, zegt Maleachi. 

We hopen jullie allemaal weer te zien tijdens de kindernevendiensten! Wees welkom! 

Namens de werkgroep kindernevendienst,

Elise Reinink 

Pastoraat jonge gezinnen koffer

Binnen de PG Oud Avereest-Balkbrug hebben we twee zogenaamde “pastoraat jonge gezinnen koffers”. Misschien heeft u een van de koffers wel al eens een poosje in uw bezit gehad, misschien zegt dit u helemaal niets! Een korte uitleg is op zijn plaats. In deze koffer vindt u een keur aan materialen:

Meer artikelen...

Bijbeltekst van de dag

  • U was een toevlucht voor de zwakken, een toevlucht voor de armen in hun nood, beschutting tegen stortbuien, schaduw tegen hitte. Want het woeden van die wrede volken is als een stortbui tegen een muur, als hitte in een dorre streek. U doet het barbaarse gejoel verstommen, u tempert de triomf van tirannen, zoals de schaduw van een wolk de hitte tempert. -- Jesaja 25:4-5