Pastoraat jonge gezinnen koffer

Binnen de PG Oud Avereest-Balkbrug hebben we twee zogenaamde “pastoraat jonge gezinnen koffers”. Misschien heeft u een van de koffers wel al eens een poosje in uw bezit gehad, misschien zegt dit u helemaal niets! Een korte uitleg is op zijn plaats. In deze koffer vindt u een keur aan materialen:

Vrijdagavond club activiteiten, geweest en nog in aantocht!

  • Vrijdag de 16e was het heel druk in De Schutse. Het eten met ouderen, de club ging pizzabroodjes bakken en de Follow Me had een aantal buitenlandse gasten op bezoek. Zij hadden allerlei hapjes mee en gingen in gesprek met de jongeren, heel erg inspirerend!

  • Binnenkort gaat de jeugd in tweetallen op pad om samen met oudere mensen een spel (bijv. ganzenbord) te spelen en met elkaar te spreken. De leiding is nog op zoek naar een aantal mensen die de jeugd wil ontvangen.

Vanuit de kindernevendienst

Op zondag 2 december begint de Adventstijd. We kijken samen uit naar de komst van het Kind in de kribbe. ‘Geloof met me mee’, is het thema van het adventsproject. Het project lijkt wel een beetje op een reclamecampagne, waarin we vrijmoedig delen waar we in geloven en waar we op hopen. 

Er zijn echte reclameposters bij. In de kerk komen ze op de beamer en in de ruimte voor de kinderen worden ze opgehangen.

Vijf geloofsgetuigen uit de Bijbel vertellen ons in deze periode over wat zij geloven en waar zij op hopen. Op zondag 2 december laat Johannes ons op het eiland Patmos meekijken met zijn droom. Hij gelooft in engelen.

Bijbeltekst van de dag

  • Alles wat God doet, zo heb ik vastgesteld, doet hij voor altijd. Daar is niets aan toe te voegen, daar is niets van af te doen. God doet het zo opdat wij ontzag voor hem hebben. Wat er is, was er al lang; wat zal komen, is er altijd al geweest. God haalt wat voorbij is altijd weer terug. -- Prediker 3:14-15