Pastoraat jonge gezinnen koffer

Binnen de PG Oud Avereest-Balkbrug hebben we twee zogenaamde “pastoraat jonge gezinnen koffers”. Misschien heeft u een van de koffers wel al eens een poosje in uw bezit gehad, misschien zegt dit u helemaal niets! Een korte uitleg is op zijn plaats. In deze koffer vindt u een keur aan materialen:

Oppasdienst en Minikerk

Oppasdienst,

Tijdens de zondagmorgendiensten, kunnen de kinderen van 0-4 jaar naar de oppasdienst, In de Brugkerk is de oppas in de grote zaal, en in de Reestkerk in de Reestkamer.

Het oppassen gebeurt door èèn ouder en een jongere. Een ieder die het leuk vindt om dit team te versterken is van harte welkom. P.S i.v.m.  We hopen dat dit seizoen de oppasdienst  weer gewoon kan.

Contactpersoon:

Everlien Haasjes ,             e-mail:   Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.  tel. 0523 656427.

Minikerk

Wat is dat eigenlijk?

Dat is een speciale viering voor de kleinste kinderen (0jr-7jr)
Maak kennis met de kerk door middel van makkelijke woorden,

de leukste Bijbelverhalen en de allervrolijkste liedjes!
De dominee bereidt de laagdrempelige dienst voor met een

aantal vrijwilligers.

Is de dominee er dan ook?

Zeker. En een speciale dominee voor kleinere kinderen: Dominee Beer.

Hij maakt graag kennis met je.

Moet ik stil zitten en luisteren net als een normale kerkdienst?
Nee hoor, want het is géén gewone kerkdienst.
Elk kind mag meedoen op zijn/haar eigen manier, rustig op

schoot, rondkijkend of lopend.. Alles is goed!

Als de viering is afgelopen, zijn er activiteiten zoals knutselen of spelletjes.
Limonade drinken, een koekje en koffie/thee voor de pappa’s en mamma’s.

Wanneer is de minikerk?
Kom jij ook spelenderwijs kennismaken met Dominee Beer, de kerk en de Bijbel?
Dat kan op de zondag 26 september, 7 november, 30 januari, 20 maart, 15 mei.

Tijd: 15.30 uur in de Brugkerk

Organisatie: Rineke Bakker, Margreet Dirksen, Irma Snoek en ds. Remko Veldman

Jeugdkerk - Follow Me - 16+ gespreksgroep - Belijdenisgroep

Jeugdkerk

Een keer per maand is er voor jongeren van de middelbare school (tot ca 16 jaar) jeugdkerk. Tijdens de ochtenddienst vieren jongeren samen hun eigen eredienst op een laagdrempelige manier. De jeugdkerk start in een eigen ruimte. Aan het eind van de gewone dienst komen de jongeren in de dienst om samen met de gemeente de zegen te ontvangen. De jeugdkerk wordt gegeven door één of twee volwassenen.

Follow Me

Vanaf 18 september is er, met uitzondering van de schoolvakanties, op woensdag- of vrijdagavond van Follow Me voor tieners van de eerste vier leerjaren van het voortgezet onderwijs (ca 12-16). We hebben om de week een avond waarin een thema centraal staat (kring) en een avond waarin de ontmoeting met elkaar en de gemeente centraal staat (ontmoeting). Het zijn gezellige avonden waarin we elkaar beter leren kennen en we nadenken en praten over het geloof, de bijbel, onze vragen en twijfels. Dit jaar is het thema: Van U is de toekomst…. we gaan in ieder geval iets doen met eten, maar ook dat we iets gaan doen voor een betere toekomst, of bouwen aan het koninkrijk van God. In januari organiseren we altijd samen een kerkdienst, in maart doen we mee met NL doet.

Contactpersoon:

Wilma Dunnink                       e-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.   tel. 0523-658161

16+ gespreksgroep

Als je 16 jaar of ouder bent, ben je van harte welkom bij deze gespreksgroep. Het is dus voor wie te oud is voor de ‘Follow Me’, maar toch met leeftijdsgenoten verder wil praten, denken en ook spelen, over onderwerpen van geloof en leven, wat jullie bezighoudt. Ik ontmoet jullie graag ongeveer een keer per maand. Een uitnodiging krijgen jullie per mail.

Datum en tijd: overleggen we

Plaats: overleggen we

Leiding:           ds. Remko Veldman

Openbare Belijdenis van je geloof

Geloven doe je op je eigen manier en het is goed om daar ook gezamenlijk mee bezig te zijn.

Er is een tijd geweest dat geloven in God voor vrijwel alle mensen een gegeven was. Nu is dat totaal anders geworden. Geloven in God, dat wordt moeilijker. Je mag het best geloven, maar je hebt geen enkel bewijs. Toch komen mensen tot geloof en belijden ze hun geloof. Je hebt het niet zelf uitgevonden. Geloven is gegrepen worden door liefde die naar jou uitstraalt. Dat kan de liefde van je vriend of vriendin zijn, of van je vader of moeder, die je over de liefde van God hebben verteld. Iemand zei: In een omhelzing heb ik de liefde van God gevoeld. Geloven is geen eenzaam avontuur.

Elk jaar is er in de kerk gelegenheid om je voor te bereiden op het doen van Openbare belijdenis van je geloof. We hopen dat er zoveel (jonge) mensen dit samen willen doen, dat we een gesprekskring kunnen vormen. Deze kring zal beginnen in 2022. Wie doet er mee? Met de deelnemers zal een geschikte begindatum worden geprikt.

Opgave: Via intekenlijst op de startzondag 12 september of bij ds. Remko Veldman

• Kortom, de wet hield toezicht op ons totdat Christus kwam, zodat we door ons vertrouwen op God als rechtvaardigen konden worden aangenomen. Maar nu het geloof gekomen is, staan we niet langer onder toezicht, want door het geloof en in Christus Jezus bent u allen kinderen van God. -- Galaten 3:24-26