Berichten van Rolanda den Boon

Follow Me

We hebben veel gezelligheid gehad de afgelopen weken. We hebben 3 februari nog een keer spelletjesavond gehouden.

Wat leuk, om de jongeren en ook de gemeenteleden, die gastadres waren voor de jongeren, zo vol enthousiasme te horen vertellen over deze avonden. Ontmoeting tussen generaties en elkaar leren kennen. Waardevol!

Vrijdagavond 10 februari was er Running Dinner. Ongeveer 20 gemeenteleden waren te gast bij de jongeren van Follow Me. De jongeren hadden gezorgd voor verschillende voorgerechten en toetjes. Twee voortreffelijke kokkinnen, Gerda en Lida, hadden gezorgd voor een heel lekker hoofdmenu. Mooi om te zien, dat de jongeren de wat oudere gemeenteleden hebben leren kennen tijdens de spelletjesavonden en elkaar nu aan tafel ontmoetten. Leuke gesprekken, lekker eten…Kortom: De beste ingrediënten voor een leuke avond!

Naast gezelligheid zijn we ook bezig met serieuze onderwerpen. We hebben het over “bidden” gehad. Er zijn gemeenteleden geweest die wat hebben verteld over de gebedskring. We hebben met elkaar gepraat over de kracht van gebed. Gebed lijkt steeds makkelijker op de achtergrond te raken, door bijvoorbeeld tijdsdruk. We hebben hierin voorbeelden nodig. Voor kinderen en jongeren zijn dat ouders, maar ook bijvoorbeeld opa’s en oma’s. Het is belangrijk met en voor de kinderen/ jongeren te blijven bidden.

Kindernevendienst

In de dienst van 26 februari maakten we kennis met Rainbow de Duif. Rainbow is de duif, die door Kerk in Actie is uitgedeeld. Rainbow weet heel veel van diaconale projecten. Rainbow wil kinderen betrekken bij deze acties. We gaan vast meer van deze duif horen!

Tijdens de Veertigdagentijd volgen we het programma van BibleBasics. De vraag: “Wie is Jezus?” zal in de weken voor Pasen centraal staan in de verhalen.

EO- Jongerendag 2023

Op 3 juni 2023 wordt er weer een EO- Jongerendag georganiseerd. Deze wordt gehouden in AHOY Rotterdam. Het programma begint om 14 uur. De entree is €17,50.

Heb je geen idee wat een EO- Jongerendag is? Dat kan kloppen, want door de coronamatregelen is het alweer 4 jaar geleden dat er een EO- Jongerendag georganiseerd is. Voor meer informatie: Neem een kijkje op de website van BEAM,

www. beam.eo.nl/evenement/eo-jongerendag-2023. Er is veel muziek, er is aandacht voor geloof en het is erg gezellig!

Het zou leuk zijn als we hier met een groep jongeren naartoe kunnen gaan!

Ontmoetingsmomenten voor jonge gezinnen

Ik heb al een heel aantal jonge gezinnen mogen bezoeken en bij veel gesprekken komt naar voren, dat zowel de kinderen als de ouders behoefte hebben aan ontmoeting met elkaar. Wie wil hierin meedenken en af en toe helpen met een moment organiseren? Per keer kan iemand anders meehelpen en mee voorbereiden. Dat zou dus een overzichtelijke taak zijn, waarvoor je af en toe aan de beurt bent, ALS ER VOLDOENDE HULP IS!! Ik denk dan aan bijvoorbeeld een keer picknicken, speurtocht, survival….het één vraagt misschien wat meer voorbereiding dan het ander. Laat maar weten wat je interesse heeft om over mee te denken en te organiseren.

Noteer alvast: De eerste activiteit zou ik graag willen organiseren op ZONDAG 16 april. Deze activiteit wordt georganiseerd voor gezinnen, waar één of meer van de kinderen 16 jaar of jonger is.

 Rolanda den Boon, kerkelijk werker voor jonge gezinnen

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.     06 443 34 465

Bijbeltekst van de dag

  • Vraag en er zal je gegeven worden, zoek en je zult vinden, klop en er zal voor je worden opengedaan. Want ieder die vraagt ontvangt, en wie zoekt vindt, en voor wie klopt zal worden opengedaan. -- Matteus 7:7-8