Nieuws uit de gemeente

Kort overig nieuws

Collecte zondag 5 februari – KIA - Pakistan; Vaktraining voor jongeren

Op 2 februari is het zeventig jaar geleden dat in Nederland de watersnoodramp plaatsvond.    Pakistan was een van de landen die meteen te hulp schoot door geld in te zamelen. Met een collecte voor Pakistan doen we iets terug voor mensen in dit Zuid-Aziatische land die nu onze hulp nodig hebben.

In Pakistan ondersteunt Kerk in Actie jongeren, onder wie schoolverlaters, met vakopleidingen en leningen. Na het afronden van de opleiding krijgen jongeren begeleiding bij het opzetten en uitbouwen van een eigen bedrijf. Ook helpt Kerk in Actie jongeren die een universitaire studie willen volgen zich voor te bereiden op de toelatingstest die daarvoor geldt. Het doel van dit project is niet alleen om jongeren economisch zelfstandig te maken, maar ook om jongeren met verschillende religieuze achtergronden bij elkaar te brengen, waardoor er meer onderling begrip ontstaat.

Met de opbrengst van deze collecte steunt u het werk van Kerk in Actie in Pakistan en andere wereld diaconale projecten. Helpt u mee ?

Cantorij

Zondag 5 februari  gaan we weer zingen voor de dienst; deze keer zijn dat de volgende liederen: uit het liedboek 78a (Luister volk van God ) en uit  Hemelhoog 416 (Jezus, U bent het licht in ons leven) en 498 (Wij leggen onze gaven). De cantorij gaat deze liederen oefenen op dinsdag 31 januari van 19.00 – 20.00 uur in de Schutse. Doet u mee?

Welkom aan tafel, reminder

In het kerkblad hebt u er al over kunnen lezen, maar hierbij een herinnering.

Aan tafel ontstaan mooie gesprekken en je ontmoet elkaar. Daarom willen wij graag een maaltijd organiseren waarbij iedereen is uitgenodigd. We maken er een maaltijd met stampotten van. De datum is 7 februari en we beginnen om 18.30 uur in de Schutse.

We vragen van iedereen een eigen bijdrage van € 5,-

Opgeven voor de maaltijd kan tot 31 januari bij Hennie Loerts telefoon 65 71 99

We hopen op een mooie groep mensen.

Open repetitie ASAF

Christelijk Mannenkoor ASAF uit Dedemsvaart houdt maandag 30 januari a.s. een OPEN REPETITIE  in de Brugkerk, Zwolseweg 104. Graag ontvangen we tijdens die avond mannen, die altijd al eens bij een koor wilden zingen, maar nog nooit de stap hebben gezet. Nu hebt u de kans om de sfeer eens te proeven. Natuurlijk is uw partner ook van harte welkom, maar als mannenkoor gaat het ons natuurlijk om mannen. We beginnen om 19.45 uur, maar als u wat eerder binnen komt lopen, kunnen we vooraf wat aanwijzingen geven. Graag tot ziens.

Welkom aan tafel

Als gespreksgroep denken wij dit seizoen na over het jaarthema Aan tafel. Hierover kun je natuurlijk praten maar er is meer mogelijk.

De datum is 7 februari en we beginnen om 18.30 uur. De maaltijd wordt gehouden in De Schutse. We vragen van iedereen een eigen bijdrage van € 5,00

Opgeven voor de maaltijd kan tot 31 januari bij Hennie Loerts

telefoon 0523 65 71 99

We hopen op een mooie groep mensen.

Jacobien Engel

GEZOCHT!!!!

In het vorige kerkblad heb ik iets verteld over het plan om kerkdiensten te organiseren voor  alle generaties en die een interactief karakter zullen hebben. Inmiddels is er een mooie naam bedacht voor deze diensten: DOE-KERK.

Geloven is doen. Samen dingen doen, verbindt

Er is van alles te doen tijdens deze diensten.

Om deze diensten te kunnen organiseren zijn vrijwilligers nodig.

GEZOCHT: Vrijwilligers van alle generaties

• • Om mee te denken en meehelpen met het organiseren (kernteam)

OF

• • Om mee te helpen tijdens de diensten met hand- en spandiensten

Op 25 januari komt het kernteam voor het eerst bij elkaar. We kunnen nog wel wat meedenkers gebruiken!

Heb je zin om te helpen? Laat het me dan even weten! (tel. nr 06 443 34 465 of email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Tenslotte een gedicht, dat past bij de bovenstaande oproep

Gedicht

Als bloemen op een stralend veld,

als licht van zomerzon,

zo heeft God onder ons gespeld

het woord dat overwon.

Dat woord heet: liefde voor elkaar,

als vlam, die kou verdrijft,

als vuur dat warmte overdraagt

en lichtend in ons blijft.

Als kleuren op een nieuw palet,

als lachen van een kind,

zo heeft God in ons ingebed

het woord dat harten wint.

Dat woord heet: liefde voor elkaar,

als schouderklop en kracht,

als stem die goedheid woorden geeft

en op ons antwoord wacht.

Een gedicht van Alfred C. Bronswijk

Vriendschap

Vriendschap is iets waarvan ik niet wist dat het bestond

of iets waarvan ik alleen maar droomde.

Ik bedoel echte vriendschap.

• Hij die de aarde heeft gemaakt met zijn kracht, de wereld heeft gegrondvest met zijn wijsheid, de hemel heeft gespannen met zijn inzicht – als hij zijn stem verheft, ruist water uit de hemel neer. Wolken wekt hij aan de einder, bliksems smeedt hij, de regen valt, hij laat de wind los uit zijn schatkamers. -- Jeremia 51:15-16