Nieuws uit de gemeente

Berichten van het college van kerkrentmeesters

Solidariteitskas

De rondgang voor de landelijk ingestelde Solidariteitskas gaat in juni plaatsvinden. Dit jaar geen acceptgiro. Op de brief vindt u de betaalgegevens.
Van de belijdende/doopleden wordt jaarlijks een bijdrage gevraagd van € 10,00.
Gemeenten helpen elkaar is de gedachte achter deze voorziening in de protestantse kerk. Zo ondersteunen gemeenten elkaar om levendig en krachtig middenin de wereld te staan. Ook juist in deze tijd. We vertrouwen erop dat u aan deze oproep gehoor zult geven.

Vrijwilligersavond

De vrijwilligers van de protestantse gemeente Oud Avereest-Balkbrug willen we graag bedanken voor hun werk met een vrijwilligersavond.
De avond staat gepland op 9 juni om 19:30 in De Schutse.
Iedereen heeft een persoonlijke uitnodiging gehad. Mocht u onverhoopt geen uitnodiging gekregen hebben wilt u dan contact op nemen met Lambert van der Kamp.

Nederlands Vlaams Bijbelgenootschap

Intercultureel boekje over Bijbel en slavernij 

Kan de Bijbel helpen om zicht te krijgen op slavernij en de verwerking ervan? Daarover gaat het boekje Geroepen om vrij te zijn, met bijdragen van Afrikaanse, Antilliaanse, Surinaamse en Nederlandse theologen. ‘Nu de afschaffing van de slavernij dit jaar breed herdacht wordt, wil het Bijbelgenootschap christenen uit allerlei kerken helpen om hierover na te denken en met elkaar in gesprek te gaan.’  

Dat zegt Lydia van der Meer, verantwoordelijk voor de relatie met de kerken bij het Nederlands-Vlaams Bijbelgenootschap en betrokken bij dit boekje. Geroepen om vrij te zijn belicht Bijbelverhalen over slavernij en vrijheid, met reflectie- en gespreksvragen voor persoonlijk gebruik of in kringverband. Het bevat ook materiaal toegespitst op kinderen.  

 Schrijvers en bestelinformatie  

Theologen van verschillende kerkelijke en culturele achtergrond schreven mee aan dit boekje, onder wie de Ghanese voorganger Seth Adzokatse, bisschop Renold Pansa van de Evangelische Broedergemeente (EBG) in Suriname, SKIN-voorzitter en EBG-voorganger Rhoïnde Mijnals-Doth, de Antilliaanse Bijbelvertaler Marlon Winedt, en Martijn Stoutjesdijk, onderzoeker aan de Protestantse Theologische Universiteit.  

Het boekje is te bestellen via shop.bijbelgenootschap.nl voor € 1,- plus verzendkosten. Het verschijnt in mei. Wie geen internet heeft kan het boekje aanvragen bij het Klantencontactcentrum, tel. 023 514 61 46. 

NBV21 beschikbaar in braille en op audio-cd bij CBB

‘Iedereen die dat wil, moet de Bijbel kunnen lezen, ook mensen met een leesbeperking. Ik ben daarom blij dat onze nieuwste vertaling, de NBV21, nu ook beschikbaar is in aangepaste leesvorm.’ Dat zegt Manager Ontwikkeling en Uitgeven Stefan van Dijk van het Nederlands-Vlaams Bijbelgenootschap (NBG).

De CBB in Ermelo maakt lectuur en informatie toegankelijk voor mensen met een leesbeperking: in braille, audio of grootletter. Naast de NBV21 zijn ook andere Bijbelvertalingen in diverse aangepaste leesvormen verkrijgbaar, zoals de Bijbel in Gewone Taal, de Fryske Bibel, de Herziene Statenvertaling, de Willibrordbijbel en de Statenvertaling, evenals verschillende kinderbijbels.

Bestelinformatie NBV21 in braille of audio

De NBV21 in braille (34 ringmappen A4) en in gesproken vorm (streaming of Daisy cd) kost € 54,95. Mensen met een leesbeperking kunnen de NBV21 in deze leesvormen bestellen via leesbutler.nl of de CBB-klantenservice, telefoon 0341-565477, e-mail Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

GEZOCHT!!!!

In een vorig kerkblad heb ik iets verteld over het plan om kerkdiensten te organiseren voor  alle generaties en die een interactief karakter zullen hebben. Inmiddels is er een mooie naam bedacht voor deze diensten: DOE-KERK.

Geloven is doen. Samen dingen doen, verbindt

Er is van alles te doen tijdens deze diensten.

Om deze diensten te kunnen organiseren zijn vrijwilligers nodig.

GEZOCHT: Vrijwilligers van alle generaties

  • • Om mee te denken en meehelpen met het organiseren (kernteam)

OF

  • • Om mee te helpen tijdens de diensten met hand- en spandiensten

Op 25 januari kwam het kernteam voor het eerst bij elkaar. We kunnen nog wel wat meedenkers gebruiken!

Heb je zin om te helpen? Laat het me dan even weten! (tel. nr 06 443 34 465 of email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Tenslotte een gedicht, dat past bij de bovenstaande oproep

Gedicht

Als bloemen op een stralend veld,

als licht van zomerzon,

zo heeft God onder ons gespeld

het woord dat overwon.

Dat woord heet: liefde voor elkaar,

als vlam, die kou verdrijft,

als vuur dat warmte overdraagt

en lichtend in ons blijft.

Als kleuren op een nieuw palet,

als lachen van een kind,

zo heeft God in ons ingebed

het woord dat harten wint.

Dat woord heet: liefde voor elkaar,

als schouderklop en kracht,

als stem die goedheid woorden geeft

en op ons antwoord wacht.

Een gedicht van Alfred C. Bronswijk

Vriendschap

Vriendschap is iets waarvan ik niet wist dat het bestond

of iets waarvan ik alleen maar droomde.

Ik bedoel echte vriendschap.

Bijbeltekst van de dag

  • Jezus had luid en duidelijk gezegd: ‘Wie in mij gelooft, gelooft niet in mij, maar in hem die mij gezonden heeft, en wie mij ziet, ziet hem die mij gezonden heeft. Ik ben het licht dat naar de wereld is gekomen, opdat iedereen die in mij gelooft niet meer in de duisternis is.’ -- Johannes 12:44-46