Nieuws uit de gemeente

Vooraf aanmelden bij bezoeken van de kerkdienst

Leef mee!

Wat hadden we graag met meer mensen de maaltijd van de Heer willen vieren in de

kerkzaal. Maar helaas, we zijn als kerken onze uitzonderingspositie kwijt. Nu is het weer met

maximaal 30 mensen (excl. de werkgroep). Het is niet anders. En aanmelden vooraf hoort er

nu ook weer bij. Niemand wil toch graag bij de ingang weer naar huis worden gestuurd?

“ U wordt geadviseerd een mondkapje te dragen bij binnenkomst, zonder het te verplichten.

Eenmaal gezeten kan het kapje af .”

Coronamaatregelen

In verband met alle ontwikkelingen omtrent het coronavirus, is besloten tot 8 november 2020 in de Reestkerk te blijven kerken. Gemeenteleden die de online dienst willen bijwonen, moeten zich opgeven bij ds. Veldman, tel: 0523 – 723188 of 06 – 38474564. Per dienst mogen er 30 mensen aanwezig zijn. We hopen dat de fa Schaapsound de aanpassingen voor 15 november klaar heeft, zodat we dan vanuit de Brugkerk online diensten kunnen volgen met beeld en geluid.

Bijbelzondag 25 oktober

Op 25 oktober vieren we weer Bijbelzondag. Natuurlijk staat in de kerk elke zondag de Bijbel centraal. Maar deze dag vieren we dat we de Bijbel in onze eigen taal hebben, en dat we er in alle vrijheid uit kunnen lezen.

We staan stil bij mensen voor wie het hebben van de Bijbel geen vanzelfsprekendheid is. Er zijn nog ongeveer 3.900 talen waarin de Bijbel niet of niet volledig is vertaald. Daarbij hebben ongeveer 1,5 miljard mensen geen directe toegang tot een Bijbel. Het Nederlands Bijbelgenootschap werkt aan het dichtbij brengen van de Bijbel in binnen- en buitenland.

Wilt u het werk van het Nederlands Bijbelgenootschap steunen? Geef dan tijdens de collecte op 25 oktober in onze gemeente.

Bron: Nederlands Bijbelgenootschap

Contactpersoon: Jennita Meulink

Geen Bijbelquiz

Van het College van Diakenen

Een blik vol liefde

In deze Coronatijd kunnen veel mensen wel wat extra aandacht en liefde gebruiken. Dat was de reden dat de diaconie eind mei gestart is met het geven en doorgeven van bakblikken met iets lekkers erin, taart, cake etc.  Een blik vol liefde.  We hopen dat de blikken nog steeds gevuld worden en weer worden doorgegeven.  Zo ontstaat er een keten van liefdevolle baksels door de gemeente heen!  Ziet u het niet zitten om hieraan mee te doen, dan kan u het bijgevoegde nummer van de diaconie bellen, en halen wij het taartblik weer op en zorgen wij dat iemand verrast wordt met iets lekkers.

• Verneder u voor de Heer, dan zal hij u verheffen. -- Jakobus 4:10