Nieuws uit de gemeente

Vrouwenavond 5 oktober 2022 in Balkbrug

De Interkerkelijke Vrouwengroep Dedemsvaart/ Balkbrug organiseert op woensdagavond 5 oktober 2022 een Vrouwenavond.

Voor deze avond hebben wij Sarianne van Dalen uit Zwolle uitgenodigd. Zij zal een lezing houden over het boek "Met liefde en lef”, gedachten over het leven dat zij geschreven heeft. Het leven is een groot avontuur met hoogte en dieptepunten, hoe kun jij je levensreis goed volbrengen?

Deze avond is er ook een groep dames aanwezig, die ons begeleiden met zang en muziek. In de pauze is er koffie en tijd om wat te praten en boekhandel De Welle is aanwezig met een boekentafel.

Genoeg reden om een avond bij te wonen, neem gerust iemand mee!

Je bent vanaf 19.00 uur van harte welkom, het programma start om 19.30 uur in de Brugkerk Zwolseweg 104 in Balkbrug.

Filmavond: “Le fils de l’autre, van Lorraine Levy 6 oktober 20.00 uur

Deze film gaat over twee jongens, een joodse en een Palestijnse jongen, geboren in hetzelfde ziekenhuis in het land Israël. Per ongeluk werden ze omgewisseld. Net wanneer Joseph zijn dienstplicht in het Israëlische leger wil starten, wordt dit ontdekt. Deze onthulling verandert het leven van beide families ingrijpend en dwingt hen hun eigen identiteit, waarden en overtuigingen vanuit een nieuw licht te bekijken.

Deze film werpt een bijzonder licht op het conflict tussen joden en Palestijnen in het land Israël. De regisseur heeft zich laten inspireren door de Israëlische schrijver Amos Oz. Het is een film met een hoopvol einde.

Datum en tijd: donderdag 6 oktober 20.00 uur

Plaats: De Schutse (als het aantal deelnemers in de woonkamer past – in de pastorie)

Je kunt je aanmelden bij ds. Remko Veldman

Overig kort nieuws vanaf de Leef Mee

Cantorij

Zondag 2 oktober gaan we weer zingen voor de dienst; deze keer zijn dat de volgende liederen uit het liedboek:

96a (Zing een nieuw lied alle landen),

223 (opstaan, morgen, weg je sluiers, dans) en

712 (Het jaar neigt zicht tot stille groet).

Gespreksgroep: Aan tafel

Ook dit seizoen willen we graag weer samen nadenken en spreken met elkaar over Bijbelse onderwerpen. We hopen dat we weer regelmatig bij elkaar kunnen komen.

Over het jaarthema van dit jaar "Aan tafel" is met de bijbel erbij heel wat te vertellen. Wie weet gaan we wel echt samen aan tafel om een maaltijd te delen.

We hebben ook nog een paar onderwerpen van het vorige seizoen over uit het boekje van de werken van barmhartigheid.

Als derde onderdeel kunnen we samen praten over een bekende persoon uit de bijbel, waar eten en maaltijden een plaats in die verhalen hebben.

Naast de bijbel zullen de actualiteit, kunst en het liedboek ook zeker aan bod komen.

De eerste avond bereiden Remko en Jacobien samen voor. Dan verkennen we het jaarthema "Aan tafel". Die avond kiezen we samen de onderwerpen voor de andere avonden.

In het kerkblad en de leef-mee zullen we steeds de avonden en de onderwerpen aankondigen. Wie dat wil kan dus ook zomaar een keer aanschuiven.

Data en tijd; dinsdag 4 oktober 20.00 uur - 21.30 uur.

Gedicht

Als bloemen op een stralend veld,

als licht van zomerzon,

zo heeft God onder ons gespeld

het woord dat overwon.

Dat woord heet: liefde voor elkaar,

als vlam, die kou verdrijft,

als vuur dat warmte overdraagt

en lichtend in ons blijft.

Als kleuren op een nieuw palet,

als lachen van een kind,

zo heeft God in ons ingebed

het woord dat harten wint.

Dat woord heet: liefde voor elkaar,

als schouderklop en kracht,

als stem die goedheid woorden geeft

en op ons antwoord wacht.

Een gedicht van Alfred C. Bronswijk

• Want God liefhebben houdt in dat we ons aan zijn geboden houden. Zijn geboden zijn geen zware last, want ieder die uit God geboren is, overwint de wereld. En de overwinning op de wereld hebben wij behaald met ons geloof. -- 1 Johannes 5:3-4