Nieuws uit de gemeente

Handleiding installatie Kerkgeld app

De app kan worden gedownload via Google Play (android) of de App Store (Apple). Na installatie koppelt u uw gemeente aan de app en is deze klaar voor gebruik.

1. Selecteer de Play Store of App Store
  2. Zoek op kerkgeld

Online vieringen vanuit de Reestkerk

Zoals u inmiddels heeft begrepen gaan de kerkdiensten tot begin april, in ieder geval tot en met Palmpasen, vanwege de coronacrisis niet door. En dat terwijl de huidige situatie een onzekere is en er waarschijnlijk bij velen behoefte is aan een geluid van hoop en toekomst. Gelukkig bieden landelijke en lokale media de mogelijkheid om via de televisie of online diensten mee te beleven. Zo hield ds. De Reuver een korte overdenking op 15 maart en zond RTV Oost een kerkdienst uit vanuit Heino.

We willen als Protestantse Gemeente Oud Avereest Balkbrug niet alleen maar afwachten tot het Pasen wordt, maar ons gedurende de komende zondagen van de 40-dagen tijd ook actief voorbereiden door middel van korte vieringen met beeld en geluid vanuit de Reestkerk. Voor de Reestkerk is gekozen omdat het (nog) niet mogelijk is om beelden vanuit de Brugkerk uit te zenden. Deze beelden worden uitgezonden via www.kerkdienstgemist.nl en zijn door iedereen te bekijken en te beluisteren, zowel op het moment zelf als later in de week. De uitzending begint om 10.00 uur en duren ongeveer een half uur. Vanaf plm. 9.55 uur zal er de komende zondagen vanuit de Reestkerk een viering te zien en te beluisteren zijn met muziek, gezang en een meditatief moment. De vieringen worden geleid door ds. Remko.

Op deze manier hopen we naast de vieringen die van elders komen ook een ‘eigen geluid’ te laten horen voor de gemeenteleden en alle andere belangstellenden.

U kunt de volgende beveiligde link gebruiken:

Het kan zijn dat u met de cursor iets verder in de balk moet klikken voor beeld en geluid, dus de echte uitzending begint dan een paar minuten later, drie a vier minuten.

De kerkenraad

• En dit is wat hij ons heeft beloofd: het eeuwige leven. -- 1 Johannes 2:25