Nieuws uit de gemeente

Week van het Gebed

Een mooi, jaarlijks terugkerend interkerkelijk evenement is de Week van het Gebed. Dit jaar wordt deze gehouden van 19 t/m 26 januari. Christenen in de hele wereld komen in deze week samen om te bidden voor eenheid, de wijk, de wereld etcetera. Ook in Balkbrug gaan we met elkaar bidden.

Op woensdagavond, 22 januari, van 20.00 tot 21.00 uur bent u/ben jij van harte uitgenodigd om te komen bidden in de Gereformeerde Kerk Vrijgemaakt De Lichtbron in Balkbrug. Het thema is dit jaar ‘Buitengewoon’ en verwijst naar de ontvangst wat de apostel Paulus ten deel viel, toen hij schipbreuk leed en aanspoelde op het eiland Malta. ‘Zij waren buitengewoon vriendelijk voor ons’ schrijft hij in het boek Handelingen.

Als organisatie bidden wij alvast voor een ‘buitengewoon’ mooie opkomst op de 22e. Het kan heel goed zo zijn dat je het moeilijk vindt om hardop te bidden, of je weet niet goed hoe je moet bidden. Laat dit je er niet van weerhouden om met ons mee te doen. Met alleen al je aanwezigheid laat je zien dat je verbonden wilt zijn met al die christenen, wereldwijd en hardop voorbidden is geen must.

Kerkbalans 2020

Voor veel mensen is de kerk op een of andere manier van waarde. Kerkelijke gemeentes krijgen geen subsidie en hebben daarom een financiële bijdrage nodig van hun leden om te kunnen bestaan.
Zo blijft de kerk en de gemeente van waarde voor hun leden en de samenleving.
Het thema voor de actie kerkbalans 2020 is “geef voor je kerk”. De actieperiode loopt van 18 januari tot zaterdag 1 februari 2020.
We willen u vragen om het de kerkbalanslopers een beetje makkelijk te maken en de antwoordenvelop vast klaar te leggen wanneer ze de envelop komen halen.

En als u weet dat u er niet bent, breng het zelf naar de balansloper of bel deze op om door te geven wanneer ze wel de envelop komen afhalen.

In kou en duisternis meermaals op pad te moeten langs de deuren is niet te doen.

Alvast bedankt voor uw inzet.

Alpha cursus

Opnieuw Alpha in Balkbrug

Vorig jaar startte voor het eerst een Alpha-cursus in Balkbrug en het komende seizoen willen we deze opnieuw aanbieden.

Inhoud In 12 bijeenkomsten, op dinsdagavond, behandelen en bespreken we de belangrijkste aspecten van het christendom. Er is volop ruimte voor gesprek en vragen. Samen eten en contact hebben met elkaar vormen de basis om op een laagdrempelige manier voor het eerst of opnieuw kennis maken met het christelijk geloof. Informatieavond Misschien iets voor u/jou?

Geef je op voor de informatieavond op 21 januari in De Schutse, Zwolseweg 104. We beginnen deze avond met een warme maaltijd en zullen vertellen hoe de rest van de bijeenkomsten zijn opgebouwd. Inloop vanaf 18.15 uur.

Van harte welkom! Wil je voor ons koken? Graag! Namens het Alpha-team Balkbrug 2020, Theo Poelman: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.; 0523 65 65 38

• Toen hij uit de boot stapte, zag hij een grote menigte en voelde medelijden met hen, omdat ze leken op schapen zonder herder, en hij onderwees hen langdurig. -- Marcus 6:34