Nieuws uit de gemeente

Van het College van Diakenen

Collecte Vredeswerk 27 september 2020

In de Vredesweek wordt gecollecteerd voor het Vredeswerk van de Protestantse Kerk. Op veel plaatsen in de wereld verlangen mensen naar vrede. Mensen die voor bruut geweld moeten vluchten, mensen die nergens welkom zijn of niet gehoord worden. De Protestantse Kerk wil er voor hen zijn en steunt de vredesinitiatieven van Kerk in Actie en PAX.

In Nigeria steunt Kerk in Actie de Nigeriaanse kerken, die slachtoffers van het geweld in eigen land helpen bij het verwerken van hun trauma’s. Christenen en moslims verbeteren samen hun situatie en zijn bondgenoten in hun strijd tegen armoede en terrorisme.

In Nederland is er steun voor SKIN, organisatie van migranten- en internationale kerken, om elkaar als christenen te ontmoeten en van elkaar te leren.

In Irak steunt PAX het werk van een organisatie die vecht tegen seksueel en gender-gerelateerd geweld tegen vrouwen.

Met uw bijdrage aan de collecte maakt u het vredeswerk van de Protestantse Kerk mogelijk.

Kledingactie donderdag 1 oktober

Twee keer per jaar heeft de diaconie een kledingactie. Ook deze keer is er gekozen voor de kledingbank in Hardenberg.  Deze werkt samen met de voedselbank.  Een groot aantal vrijwilligers is actief bij de kledingbank. De doelstelling is het verstrekken van kleding, schoenen en andere textielwaren aan inwoners van de gemeente Hardenberg die over onvoldoende financiële middelen beschikken om deze goederen zelf aan te schaffen.

De kleding (kinder- dames- en herenkleding) moet schoon, heel en draagbaar zijn en kan op donderdag 1 oktober tussen 19.00 en 20.00 uur in De Schutse worden afgegeven.  Als de situatie verandert door corona en het niet door kan gaan dan laten wij dit tijdig weten d.m.v. berichten op de Leef mee of in het kerkblad van oktober.

Een blik vol liefde

In deze Coronatijd kunnen veel mensen wel wat extra aandacht en liefde gebruiken. Dat was de reden dat de diaconie eind mei gestart is met het geven en doorgeven van bakblikken met iets lekkers erin, taart, cake etc.  Een blik vol liefde.  We hopen dat de blikken nog steeds gevuld worden en weer worden doorgegeven.  Zo ontstaat er een keten van liefdevolle baksels door de gemeente heen!  Ziet u het niet zitten om hieraan mee te doen, dan kan u het bijgevoegde nummer van de diaconie bellen, en halen wij het taartblik weer op en zorgen wij dat iemand verrast wordt met iets lekkers.

• God heeft ons niet een geest van lafhartigheid gegeven, maar een geest van kracht, liefde en bezonnenheid. Schaam je er dus niet voor om van onze Heer te getuigen. -- 2 Timoteus 1:7-8