Nieuws uit de gemeente

Gespreksgroep ‘Van U is de toekomst’

Dinsdag 1 februari kan de gespreksgroep na lange tijd weer beginnen. We gaan in de grote zaal in de Schutse zodat de afstandsregel geen probleem is. Het onderwerp heeft iets feestelijks, “Ieder zingt zijn eigen lied”, uit het Liedboek of uit andere bundels.

Alle deelnemers kunnen een (favoriet) lied naar keuze meenemen, een tekst om uit te delen, een motivatie om aan elkaar te vertellen. De liedjes kunnen dan beluisterd worden als je een cd hebt, of met een opname via spotify of youtube (mobiel – flipbox).

Voor degene die ook een keer de gesprekskring wil bijwonen, van harte welkom.

Jacobien Engel en Remko Veldman

Actueel kerkbezoek per 30 januari 2022

Kerkbezoek

Nu de lockdown grotendeels is opgeheven, kunnen we met in achtneming van de basisregels weer met 80 personen de diensten bijwonen.

We houden ons dus wel aan de anderhalve-meterregel en het dragen van een mondkapje tot u op uw plek zit.

We hopen een aantal van u weer in de kerk te kunnen begroeten.

Voorlopig zal er nog niet met de gehele gemeente gezongen worden, maar we hopen dat ook dat binnenkort weer mogelijk is.

Vanaf zondag 30 januari gebruiken we twee ingangen, te weten achterin de kerk en via de Reestkamer.

Ook zal er momenteel weer oppasdienst en kindernevendienst gehouden worden.

Iedereen van harte welkom.

Kerkbalans 2022

Voor veel mensen is de kerk op een of andere manier van waarde.
Kerkelijke gemeentes krijgen geen subsidie en hebben daarom een financiële bijdrage nodig van hun leden om te kunnen voortbestaan. Zo blijven ze van waarde voor hun leden en de samenleving.
Het thema voor de actie kerkbalans 2022 is “Geef vandaag voor de kerk van morgen”. De actieperiode loopt van 15 januari tot en met 29 januari 2022.

In verband met corona willen we u vragen om de antwoordenvelop bij de kerkbalanslopers in de brievenbus te doen.

Alvast bedankt voor uw inzet.

Van het College van Diakenen

Collecte 6 februari – Werelddiaconaat

Goed boeren in een lastig klimaat in Oeganda

Klimaatverandering zorgt in het noorden van Oeganda voor steeds meer droogte én overstromingen. Het wordt steeds moeilijker om genoeg voedsel te verbouwen. De Oegandese Anglicaanse Kerk steunt boeren en boerinnen in hun strijd om het bestaan. Ze krijgen (landbouw)training op demonstratievelden. Daar leren ze hoe je met droogtebestendige zaden en hou besparende ovens, door bomen te planten en oogst goed op te slaan beter bestand bent tegen het klimaat. De boeren geven hun kennis weer door aan anderen. Geeft u de boeren in Oeganda een steuntje in de rug met uw bijdrage?

Bestellen huispaaskaars

Ook dit jaar is het weer mogelijk om een huispaaskaars te bestellen. Als u een huispaaskaars wilt bestellen wilt u dat dan vóór 15 februari doorgeven aan Coos Moes, tel.nr. 06 316 34 085 of via mail Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Van het college van kerkrentmeesters

Eindejaarcollecte

Vorige maand is met het kerkblad een acceptgiro meegekomen voor de Eindejaarcollecte. We willen u er nog even aan herinneren.

Kerkbalans 2022

Voor veel mensen is de kerk op een of andere manier van waarde.

Zo blijven ze van waarde voor hun leden en de samenleving.

Het thema voor de actie kerkbalans 2022 is: Geef vandaag voor de kerk van morgen. De actieperiode loopt van 15 januari tot en met 29 januari 2022.

Als kerkrentmeesters willen we u deze actie alvast onder de aandacht brengen.

• Hij hoorde dit en gaf als antwoord: Gezonde mensen hebben geen dokter nodig, maar zieken wel. Overdenk eens goed wat dit wil zeggen: ‘Barmhartigheid wil ik, geen offers.’ Ik ben niet gekomen om rechtvaardigen te roepen, maar zondaars. -- Matteus 9:12-13