Nieuws uit de gemeente

Reisje 60-plussers op vrijdag 16 september.

Als diaconie gaan we ook dit jaar weer een reisje organiseren voor de 60 plussers van onze gemeente.

Vorig jaar hebben we een bootreis gemaakt naar het Nationaal Park “De Alde Fennen” nabij Leeuwarden. Een geslaagde dag.

Dit jaar willen we wat anders doen.

We gaan een bezoek brengen aan 't Veluws Zandsculpturenfestijn in Garderen.

Deze heeft in 2022 het thema “Onze Vaderlandse Geschiedenis”.

Maar voor we in de middaguren daar naar toe gaan, gaan we eerst naar Terwolde naar restaurant Kriebelz om te gaan smullen van het “Dekselse Pannetjes” arrangement, een geweldig concept.

De dag staat gepland op: vrijdag 16 september 2022.

We vertrekken rond kwart voor elf (10.45) vanaf de parkeerplaats bij de Brugkerk en zijn tegen zes uur weer thuis.

Wilt u deelnemen aan deze reis, dan kunt u zich opgeven bij: Maartje Bruins,Tel: 06-20711511. Uiteraard mag u zich ook opgeven per mail. Het emailadres luidt: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Wij vragen u wel bij uw eventuele opgave ook uw telefoonnummer en adres te vermelden, i.v.m. het eventueel niet doorgaan van deze reis.

De kosten voor deze dag bedragen € 25.-- p.p.

Wij verzoeken jullie om het te betalen bedrag tegelijk met de aanmelding over te maken op rekeningnr: NL74 RABO 0373 736 134 t.n.v. diaconie PKN Oud Avereest Balkbrug.

Uiterste opgavedatum vrijdag 02 september 2022.

Na de uiterste opgavedatum krijgt een ieder nog een berichtje hoe deze dag er exact uit zal gaan zien.

Een lied gezongen tijdens de laatste avondmaaldienst

In de Avondmaaldienst (20 maart) werd een lied gezongen, van de dichter Ria Borkent. Het gaat over de situatie rond de Oekraïne en kan gezongen worden op de melodie van Psalm 119. Iemand vroeg mij om de tekst te publiceren in het Kerkblad. Natuurlijk wil ik dat.

Hoe kan er in de wereld vrede zijn wanneer gerechtigheid en recht niet tellen,

Vriendschap

Vriendschap is iets waarvan ik niet wist dat het bestond

of iets waarvan ik alleen maar droomde.

Ik bedoel echte vriendschap.

Actueel kerkbezoek

Aan de kinderen van de Kindernevendienst :

Er is elke zondag kindernevendienst.

Iedereen is van harte welkom.

Oppasdienst

Er is iedere zondag oppasdienst.

Ook daar aan alle kleintjes: een hartelijk welkom!

De pastorale bezoeken worden gedaan door ds. Remko Veldman

en kerkelijk medewerkster Joke van Beveren voor 80+

Kerk-zijn in 2025

Het beleidsplan van de Protestantse Gemeente Oud Avereest-Balkbrug loopt af. Tijd voor bezinning op de toekomst van onze kerk. Dat vraagt om samen goed na te denken over hoe onze gemeente een aansprekende gemeente kan zijn en blijven. Hiervoor is een werkgroep gevormd die zich hierover gaat bezinnen. In dit bezinningsproces worden gemeenteleden uitdrukkelijk meegenomen. De werkgroep bestaat uit de volgende personen:

Maartje Bruins, Loes Dunning, Jan Oosterkamp, Bé Poolman, Elise Reinink, Ilse v/d Veen en ds. Remko Veldman. De werkgroep wordt professioneel ondersteund door Tineke Klei Kerkenwerk. Bij de installatie van de werkgroep op woensdag 9 juni, las de voorzitter van de kerkenraad ter inspiratie het volgende gedicht:

• Wie anders is God dan de HEER, wie anders een rots dan onze God? De God die mijn sterke vesting is baant een volmaakte weg voor mij. -- 2 Samuel 22:32-33