Open Doors

Vorige maand had ik het over de ranglijst voor 2024, van 50 landen waar christenen het zwaarst worden vervolgd. In totaal zijn het meer dan 365 miljoen christenen, dat is ongeveer 1 op de 7 christenen in deze wereld die vervolgd worden. Een paar kille cijfers: 42.849 christenen werden mentaal en/of fysiek mishandeld, 3906 werden er ontvoerd, 4998 werden vermoord om hun christenzijn en 295.120 moesten vluchten uit hun woonplaats.

Iedere vervolgde christen heeft een gezicht. Bijvoorbeeld Thiago uit Colombia. Zijn moeder is heel bang dat hij zal worden ontvoerd door bendes. Als Thiago 13 is wordt die angst waarheid. Zijn tweeling broer wordt ontvoerd en er wordt niets meer van hem gehoord.

Op 15 mei vallen extremistische moslims het dorp van voorganger Zachariah aan. Hijzelf was op reis die dag, maar bij terugkeer vond hij brandende huizen, doden en gewonden op straat. En op de vloer van zijn huis lagen zijn vrouw en zoon, beiden gedood.

Nadia woont op het Arabisch Schiereiland. ‘Als mijn geloof in Jezus wordt ontdekt, heeft dat verwoestende gevolgen voor mij, maar ook voor mijn hele familie’. Als één familielid zich bekeert van de Islam is dat een schande voor de hele familie en blijft dat in veel gevallen niet ongestraft.

De koeien en buffels werden door de regering afgenomen van Xuan in Vietnam. Dit, omdat ze niet wilde stoppen met het evangeliseren in haar woonplaats. Het dorpsbestuur waarschuwt Xuan dat ze moet stoppen met het vertellen over Jezus, maar dat wil ze niet. ‘Ik blijf doorgaan, want door mijn standvastigheid zijn er dorpsgenoten tot geloof gekomen in de levende God’.

Achter ieder cijfer schuilt een gezicht. 365 miljoen gezichten achter een immens getal. Alle gezichten met een eigen verhaal.  Wat is het belangrijk dat we ze niet vergeten maar voor ze blijven bidden. Juist nu rond Pasen. Als de focus van de vijand extra is gericht op de christenen. Volhard in het gebed voor deze mensen. God hoort en verhoort….

Van harte aanbevolen.

Voor meer informatie en gebedsbrief: www.opendoor.nl

Jan van Blanken (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.)

Bijbeltekst van de dag

  • Kom weer tot rust, mijn ziel, de HEER is je te hulp gekomen. -- Psalmen 116:7