Van het college van diakenen

Collecte Pinksteren 19 mei Kerk in Actie - Gemeenteopbouw voor dorpskerken in Bangladesh

In Bangladesh vormen christenen een kleine minderheid in de samenleving. Zo ook in de regio Mymensingh, waar ongeveer 0,75% van de bevolking christen is. De meeste christenen in deze regio zijn lid van de Mymensingh Baptist Church. Vaak zijn hele families en gemeenschappen overgegaan van het hindoeïsme tot het christelijk geloof.

In afgelegen dorpen in Bangladesh is het niet vanzelfsprekend dat gemeenteleden samen een sterke gemeente vormen. Christenen vormen een kleine minderheid en het opleidingsniveau in de dorpen is laag. De leden van deze dorpskerken zijn vaak arm. De meesten hebben geen vast werk en kunnen hun gezin nauwelijks voeden. Veel van hen zijn analfabeet en ook de gezondheidssituatie is slecht. Daarnaast zijn er geen geschoolde predikanten en is de kennis over het geloof beperkt.

Lokale voorgangers leren tijdens trainingen hoe zij kunnen voorgaan in een dienst, de zangdienst kunnen leiden, zondagsschool kunnen geven of leiding kunnen geven aan een jongeren- of vrouwengroep. Dankzij dit programma kunnen de gemeenten groeien in geloof en in dienstbaarheid binnen en buiten de eigen gemeenschap. Lees meer op kerkinactie.nl/kerkopbouwbangladesh

Met uw/jouw gift steun je via het programma Zending van Kerk in Actie Bengaalse dorpskerken om vitale gemeenten te kunnen zijn. Geef in de collecte, of maak uw bijdrage over op NL52RABO0373736142 Diaconie Protestantse Gem. Oud Avereest-Balkbrug inz. Zending.         

Hartelijk dank voor uw gift!

Bijbeltekst van de dag

  • Geliefde broeders en zusters, vergis u niet: elke goede gave, elk volmaakt geschenk komt van boven, van de Vader van de hemellichten; bij hem is nooit enige verandering of verduistering waar te nemen. Hij wilde ons door de verkondiging van de waarheid tot leven roepen, om ons de eersten te maken in zijn schepping. -- Jakobus 1:16-18