Onlinevieringen vanuit de Brugkerk zonder kerkgangers

Beste gemeenteleden,

Tot onze spijt moeten we mededelen dat de kerkdiensten van onze gemeente Oud- Avereest – Balkbrug met ingang van komende zondag, 20 december weer volledig online zullen zijn.

De afgelopen week afgekondigde maatregelen geven aan dat het risico op besmetting dermate groot is dat we het als kerkenraad niet langer verantwoord vinden om de diensten open te stellen voor het maximaal toegestane aantal van 30 gemeenteleden.

Ook is al het jeugdwerk met directe ingang stopgezet in navolging van de landelijke beslissing om alle scholen per 16 december te sluiten.

We vinden dit een erg trieste boodschap, met de kerstdagen in het vooruitzicht. Juist in een periode waarin we traditioneel gezamenlijk vieren en gezamenlijk zingen en uitkijken naar het Licht is de boodschap dat we juist niets gezamenlijks kunnen doen.

We hebben als kerkenraad besloten om niet de randen van het toelaatbare (maximaal 30 personen) op te zoeken maar hierin een eigen verantwoordelijkheid te nemen. We volgen daarmee ook het advies van het Interkerkelijk Contact in Overheidszaken (CIO) dat adviseert om “zoveel mogelijk thuis te blijven en gebruik te maken van de mogelijkheid om kerkdiensten digitaal uit te zenden en mee te maken”. We voelen ons ook gesteund door de beslissing van veel gemeentes in de nabije omgeving die een vergelijkbare keuze hebben gemaakt.

De diensten zijn online te bekijken en te beluisteren via www.kerkdienstgemist.nl

De kerkenraad

• Maar wat voor mij winst was, ben ik omwille van Christus als verlies gaan beschouwen. Sterker nog, alles beschouw ik als verlies. Het kennen van Christus Jezus, mijn Heer, overtreft immers alles. Omwille van hem heb ik alles prijsgegeven; ik heb alles als afval weggegooid. Ik wilde Christus winnen en één met hem zijn. -- Filippenzen 3:7-9