Week van het Gebed

Een mooi, jaarlijks terugkerend interkerkelijk evenement is de Week van het Gebed. Dit jaar wordt deze gehouden van 19 t/m 26 januari. Christenen in de hele wereld komen in deze week samen om te bidden voor eenheid, de wijk, de wereld etcetera. Ook in Balkbrug gaan we met elkaar bidden.

Op woensdagavond, 22 januari, van 20.00 tot 21.00 uur bent u/ben jij van harte uitgenodigd om te komen bidden in de Gereformeerde Kerk Vrijgemaakt De Lichtbron in Balkbrug. Het thema is dit jaar ‘Buitengewoon’ en verwijst naar de ontvangst wat de apostel Paulus ten deel viel, toen hij schipbreuk leed en aanspoelde op het eiland Malta. ‘Zij waren buitengewoon vriendelijk voor ons’ schrijft hij in het boek Handelingen.

Als organisatie bidden wij alvast voor een ‘buitengewoon’ mooie opkomst op de 22e. Het kan heel goed zo zijn dat je het moeilijk vindt om hardop te bidden, of je weet niet goed hoe je moet bidden. Laat dit je er niet van weerhouden om met ons mee te doen. Met alleen al je aanwezigheid laat je zien dat je verbonden wilt zijn met al die christenen, wereldwijd en hardop voorbidden is geen must.

Ben je verhinderd op de 22e januari, dan kun je op maandag- en dinsdagavond ook aanschuiven in Dedemsvaart.

Op maandag 20 januari bij de Ev. Gem. De Graankorrel in het Vechtdal College en op dinsdag 21 januari in de Chr. Ger. Kerk Immanuel in Dedemsvaart. Voor meer locaties kun je kijken in De Toren en de Reestdalpost. Aanvang in alle kerken is om 20.00 uur. Van harte aanbevolen.

Jan van Blanken en Greet Hazenkamp

• Toen hij uit de boot stapte, zag hij een grote menigte en voelde medelijden met hen, omdat ze leken op schapen zonder herder, en hij onderwees hen langdurig. -- Marcus 6:34