Bezoek Gevangenismuseum Veenhuizen 22 mei

"nog acht plekken over" (stand 5 mei).

Op 22 mei gaan we een bezoek brengen aan het Gevangenismuseum in Veenhuizen.  Wij verwachten u om 8.45 uur bij de Brugkerk, de bus vertrekt om 9.00 uur. Om ± 17.00 uur verwachten wij weer terug te zijn in Balkbrug.  U kunt nog mee, we vertrekken graag met een volle bus.  De dagtocht is niet meer leeftijd gebonden!

Wilt u mee, opgeven kan bij Marloes ter Burg tel. nr.

0523 67 72 82 of via e-mail Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.  en ook bij Jennita Meulink tel. nr. 0523 85 83 36 of via e-mail Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.  De bijdrage voor het dagprogramma en de bus is € 25,00 p.p., de rest draagt de diaconie bij.

Het dagprogramma voor deze dag is gevarieerd. Hier een indruk wat u kunt zien en verwachten deze dag.

Van lijfstraffen tot eenzame opsluiting in een cel. In de vaste expositie kunnen we zien en ervaren hoe wij door de eeuwen heen zijn omgegaan met mensen, die zich niet aan wetten en regels hielden. We maken kennis met de bijzondere plaats die Veenhuizen in deze historie inneemt en we kunnen zien en ervaren hoe het er in de hedendaagse bajes aan toegaat. Veenhuizen heeft drie gevangenissen: Esserheem, Norgerhaven en Bankenbosch.

We worden ontvangen met koffie en iets lekkers en na de rondleiding door het museum zullen we genieten van een heerlijke lunch in het verenigingsgebouw.

Vervolgens brengen we een bezoek aan de Rode Pannen (cellencomplex), aan twee kerken en bezoeken we de begraafplaats, - ook wel genoemd “Het Vierde Gesticht” waar 16.000 mensen liggen begraven, die tot op de dag van vandaag in gebruik is. Inmiddels is de begraafplaats een Rijksmonument. We sluiten deze dag af in de theetuin “Zunneschien”. We maken er met z’n allen een gezellige dag van !

• Gods genade is openbaar geworden tot redding van alle mensen. Ze leert ons dat we goddeloze en wereldse begeerten moeten afwijzen en bezonnen, rechtvaardig en vroom in deze wereld moeten leven, in afwachting van het geluk waarop wij hopen: de verschijning van de majesteit van de grote God en van onze redder Jezus Christus. -- Titus 2:11-13