Nederlands Vlaams Bijbelgenootschap

Intercultureel boekje over Bijbel en slavernij 

Kan de Bijbel helpen om zicht te krijgen op slavernij en de verwerking ervan? Daarover gaat het boekje Geroepen om vrij te zijn, met bijdragen van Afrikaanse, Antilliaanse, Surinaamse en Nederlandse theologen. ‘Nu de afschaffing van de slavernij dit jaar breed herdacht wordt, wil het Bijbelgenootschap christenen uit allerlei kerken helpen om hierover na te denken en met elkaar in gesprek te gaan.’  

Dat zegt Lydia van der Meer, verantwoordelijk voor de relatie met de kerken bij het Nederlands-Vlaams Bijbelgenootschap en betrokken bij dit boekje. Geroepen om vrij te zijn belicht Bijbelverhalen over slavernij en vrijheid, met reflectie- en gespreksvragen voor persoonlijk gebruik of in kringverband. Het bevat ook materiaal toegespitst op kinderen.  

 Schrijvers en bestelinformatie  

Theologen van verschillende kerkelijke en culturele achtergrond schreven mee aan dit boekje, onder wie de Ghanese voorganger Seth Adzokatse, bisschop Renold Pansa van de Evangelische Broedergemeente (EBG) in Suriname, SKIN-voorzitter en EBG-voorganger Rhoïnde Mijnals-Doth, de Antilliaanse Bijbelvertaler Marlon Winedt, en Martijn Stoutjesdijk, onderzoeker aan de Protestantse Theologische Universiteit.  

Het boekje is te bestellen via shop.bijbelgenootschap.nl voor € 1,- plus verzendkosten. Het verschijnt in mei. Wie geen internet heeft kan het boekje aanvragen bij het Klantencontactcentrum, tel. 023 514 61 46. 

NBV21 beschikbaar in braille en op audio-cd bij CBB

‘Iedereen die dat wil, moet de Bijbel kunnen lezen, ook mensen met een leesbeperking. Ik ben daarom blij dat onze nieuwste vertaling, de NBV21, nu ook beschikbaar is in aangepaste leesvorm.’ Dat zegt Manager Ontwikkeling en Uitgeven Stefan van Dijk van het Nederlands-Vlaams Bijbelgenootschap (NBG).

De CBB in Ermelo maakt lectuur en informatie toegankelijk voor mensen met een leesbeperking: in braille, audio of grootletter. Naast de NBV21 zijn ook andere Bijbelvertalingen in diverse aangepaste leesvormen verkrijgbaar, zoals de Bijbel in Gewone Taal, de Fryske Bibel, de Herziene Statenvertaling, de Willibrordbijbel en de Statenvertaling, evenals verschillende kinderbijbels.

Bestelinformatie NBV21 in braille of audio

De NBV21 in braille (34 ringmappen A4) en in gesproken vorm (streaming of Daisy cd) kost € 54,95. Mensen met een leesbeperking kunnen de NBV21 in deze leesvormen bestellen via leesbutler.nl of de CBB-klantenservice, telefoon 0341-565477, e-mail Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Bijbeltekst van de dag

  • Jezus had luid en duidelijk gezegd: ‘Wie in mij gelooft, gelooft niet in mij, maar in hem die mij gezonden heeft, en wie mij ziet, ziet hem die mij gezonden heeft. Ik ben het licht dat naar de wereld is gekomen, opdat iedereen die in mij gelooft niet meer in de duisternis is.’ -- Johannes 12:44-46