Vanuit de kindernevendienst

In de maand februari kwamen de verhalen uit het bijbelboek Ester.

Op zondag 3 maart maken we een tussenstap: Het verhaal van de splinter en de balk. En dan is het zondag 10 maart, de eerste zondag van de 40-dagentijd.

Het thema van de 40-dagentijd is: Een nieuw begin. We volgen dit jaar met de kinderen de verhalen uit Kind op zondag, maar niet het hele Paasproject. In de kindernevendiensten geven wij er een eigen invulling aan. Zo vragen we aan de kinderen om in deze 40-dagentijd in een bepaalde week iets niet te doen, of juist wel te doen. B.v. een week niet snoepen, een mooie kaart naar iemand sturen, iemand bezoeken enz.

Zondag 10 maart is een bijzondere zondag. Ds. Veldman maakt dan in onze gemeente een nieuw begin. In de kindernevendienst komen we Jezus tegen in de woestijn. Het is het begin van zijn werk hier op aarde. Hij moet kiezen: Voor zichzelf of voor de weg van God.

Op zondag 17 maart is er geen kindernevendienst. We hebben dan kerk- en scholendienst. De kerk is vast weer mooi versierd. Samen met de kinderen van de basisschool maken we er een fijne dienst van.

Op zondag 24 maart horen we Jezus een gelijkenis vertellen over een vijgenboom die al drie jaar geen vruchten geeft. Wat moet je met zo’n boom?

Een boom die nooit geen vruchten geeft

en altijd dorre blaad’ren heeft.

Bezorgt de tuinman veel verdriet,

Hij wil die dorre bomen niet.

Dan zegt de tuinman tot zijn knecht,

hak om die boom want hij is slecht.

Ik heb er alles aan gedaan,

toch komen er geen vruchten aan.

Maar telkens denkt de tuinman weer,

probeer het toch nog maar een keer:

Ik geef hem nieuw bemeste grond,

misschien wordt hij dan weer gezond.

De laatste zondag van maart ( het is dan alweer zomertijd ) gaat het over vergeven. Het is feest als de verloren zoon thuis komt. Iedereen is weer bij elkaar. Een nieuw begin! Maar voor het zover is, is er nog wel wat nodig. Zolang de oudste zoon moppert, wordt het niks. De Vader heeft voorgedaan hoe je kunt vergeven. De vraag is of de oudste zoon dat ook kan.

Kun jij vergeven en een nieuw begin maken? Fijne kindernevendiensten,

Namens de werkgroep, Henk Jentink

• Bewaar door de heilige Geest, die in ons woont, het goede dat je is toevertrouwd. -- 2 Timoteus 1:14