Jeugdkerk - Follow Me - 16+ gespreksgroep - Belijdenisgroep

Jeugdkerk

Een keer per maand is er voor jongeren van de middelbare school (tot ca 16 jaar) jeugdkerk. Tijdens de ochtenddienst vieren jongeren samen hun eigen eredienst op een laagdrempelige manier. De jeugdkerk start in een eigen ruimte. Aan het eind van de gewone dienst komen de jongeren in de dienst om samen met de gemeente de zegen te ontvangen. De jeugdkerk wordt gegeven door één of twee volwassenen.

Contactpersoon:

Follow Me

Met Follow Me zijn we dit jaar bezig met onderwerpen rond het jaarthema “Aan tafel”. We hebben het gehad over het Heilig Avondmaal en ook over eten en drinken in de Bijbel. Deze week gaan we nadenken over ‘rondkomen van weinig’. Vragen over armoede en het werk van voedselbanken zullen we met elkaar bespreken. We beginnen de avonden vaak met een activiteit die past bij het thema. Bij eten en drinken denk je aan smaken en geuren van eten. Hoe smaakt citroensap als je niet weet wat je moet proeven (blinddoek voor en je mag voorzichtig iets proeven). Het is elke vrijdagavond gezellig en er zijn vaak mooie gesprekken.

Contactpersoon:

Wilma Dunnink                       e-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.   tel. 0523-658161

16+ gespreksgroep

Als je 16 jaar of ouder bent, ben je van harte welkom bij deze gespreksgroep. Het is dus voor wie te oud is voor de ‘Follow Me’, maar toch met leeftijdsgenoten verder wil praten, denken en ook spelen, over onderwerpen van geloof en leven, wat jullie bezighoudt. Ik ontmoet jullie graag ongeveer een keer per maand. Een uitnodiging krijgen jullie per mail.

Datum en tijd: overleggen we

Plaats: overleggen we

Leiding:           ds. Remko Veldman

Openbare Belijdenis van je geloof

Geloven doe je op je eigen manier en het is goed om daar ook gezamenlijk mee bezig te zijn.

Er is een tijd geweest dat geloven in God voor vrijwel alle mensen een gegeven was. Nu is dat totaal anders geworden. Geloven in God, dat wordt moeilijker. Je mag het best geloven, maar je hebt geen enkel bewijs. Toch komen mensen tot geloof en belijden ze hun geloof. Je hebt het niet zelf uitgevonden. Geloven is gegrepen worden door liefde die naar jou uitstraalt. Dat kan de liefde van je vriend of vriendin zijn, of van je vader of moeder, die je over de liefde van God hebben verteld. Iemand zei: In een omhelzing heb ik de liefde van God gevoeld. Geloven is geen eenzaam avontuur.

Elk jaar is er in de kerk gelegenheid om je voor te bereiden op het doen van Openbare belijdenis van je geloof. We hopen dat er zoveel (jonge) mensen dit samen willen doen, dat we een gesprekskring kunnen vormen. Deze kring zal beginnen in 2022. Wie doet er mee? Met de deelnemers zal een geschikte begindatum worden geprikt.

Opgave: Via intekenlijst op de startzondag 12 september of bij ds. Remko Veldman

• Ik heb dit gezegd opdat jullie vrede vinden bij mij. Jullie zullen het zwaar te verduren krijgen in de wereld, maar houd moed: ik heb de wereld overwonnen. -- Johannes 16:33