Pastoraat jonge gezinnen koffer

Binnen de PG Oud Avereest-Balkbrug hebben we twee zogenaamde “pastoraat jonge gezinnen koffers”. Misschien heeft u een van de koffers wel al eens een poosje in uw bezit gehad, misschien zegt dit u helemaal niets! Een korte uitleg is op zijn plaats. In deze koffer vindt u een keur aan materialen:

kinderbijbels, een bijbels kwartet en allerlei spelvormen met het christelijk geloof als uitgangspunt. De materialen zijn geschikt voor kinderen in verschillende leeftijdscategorieën.

Het kan best een zoektocht zijn om uit te vinden wat een geschikte bijbel is om uit te lezen met uw kind(eren). Dan is het leuk om op deze manier eens kennis te maken met verschillende mogelijkheden. We (de leiding van de kindernevendienst) willen dit seizoen graag met de koffer op pad.

Het kan dus maar zo zijn dat de koffer naar u toe komt deze winter!

U mag deze materialen dan gedurende een aantal weken lenen.

Met u wordt een moment afgesproken dat de koffer weer wordt opgehaald of kan worden ingeleverd. Wanneer u graag eens gebruik zou willen maken van de pastoraat jonge gezinnen koffer, dan mag u ons dit ook gerust op voorhand laten weten!  U kunt contact opnemen met jeugdouderling Elise Reinink (tel. 06 573 19 163 of via e-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.).

Rolanda den Boon schrijft :

Tijdens een van mijn bezoeken aan de jonge gezinnen, zei één van de kinderen: “Ik vind het koffiedrinken altijd leuk! Dan is het gezellig voor de ouderen en de jongeren”. Wat mooi als de jongeren de verbinding ervaren in de gemeente!

Er zijn twee gezinskoffers. Deze koffers zijn gevuld met kinderbijbels, tijdschriften voor ouders, spelletjes en ook een paar dvd’s. Vorige week heb ik de eerste koffer opgehaald. De koffer was een paar weken in een van de gezinnen geweest. Het was heel leuk om nog even het kwartetspel te proberen met de kinderen.

Ook kon ik bij één van de gezinnen “aan tafel” komen op woensdagmiddag. Bij alle bezoeken is het ontzettend leuk om de kinderen en de ouders te leren kennen en met elkaar in gesprek te gaan over o.a. kerk en geloof.

Ik ervaar een heel hartelijk welkom!

(Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.; tel.nr 06 443 344 65)

Bijbeltekst van de dag

  • Ik heb dit gezegd opdat jullie vrede vinden bij mij. Jullie zullen het zwaar te verduren krijgen in de wereld, maar houd moed: ik heb de wereld overwonnen. -- Johannes 16:33