Achter de schermen of voor het voetlicht? Wat doen we zoal met elkaar ?

We hadden ouderlingenoverleg. In het verslag van het vorige overleg stond een kleine opsomming van wat er “achter de schermen” zoal in onze gemeente gebeurde.

Er gebeurt heel wat onder de vlag van de Protestante Gemeente. Het is goed om de verschillende activiteiten eens “voor het voetlicht” te brengen. Naast het bezoekwerk bij verschillende gemeenteleden en de kerkdienst iedere zondag, kwamen we tot onderstaande (vast niet complete) lijst:

•  In de laatste week van de schoolvakantie was er het kinderdorp. Just4kids                                organiseerde drie middagen activiteiten voor kinderen van de basisscholen.                              Gemiddeld kwamen er zo’n 70 kinderen per middag.
  • Op 15 september was de startzondag, georganiseerd door de 30 – 50 gespreksgroep. Het jaarthema: Een goed verhaal. Een eigen bandje werkte mee. Na de dienst waren er tal van activiteiten. Als afsluiting hebben we samen in de tuin van de pastorie gegeten.
  • Elke eerste zondag stond er een schilderij met een goed verhaal in de ruimte tussen Reestkerk en Reestkamer. Daarna werden ze opgehangen in De Schutse. Er hangen ondertussen zeven schilderijen met hun verhaal in De Schutse!
  • Elke eerste zondag van de maand stond de koffie klaar. Even met elkaar in gesprek.
  • Gespreksgroep rondom 25 is twee keer bij elkaar geweest.
  • Vrijdagavond: Club voor basisschoolkinderen en Follow Me. Jongelui bezochten (oudere) gemeenteleden voor een goed verhaal en samen een spel doen.
  • Bijbelgespreksgroep: Verhalen uit Genesis.
  • Groep rondom 30 – 55 twee keer bij elkaar geweest.
  • Elke vrijdagmorgen om 08.30 uur gebedsgroep in De Schutse.
  • Minikerk voor kinderen van 0 tot 7 jaar, samen met Dominee-beer.
  • Kindernevendienst elke zondag, Jeugdkerk één keer per maand.
  • Wandelingen: Al wandelend vertellen we elkaar verhalen, genieten van de                 natuur.
  • Basiscursus Pastoraat, drie avonden, heel zinvol.
  • Kledingactie van de diaconie. Er werd heel veel ingeleverd.
  • Kinderconcert met Elly en Rikkert in de Reestkerk door de commissie Kerk naar buiten.
  • Just4kids organiseerde in Het Trefpunt de Playbackshow. Volle bak!
  • Eten voor ouderen, georganiseerd door de diaconie.
  • Avond over: Tot het einde toe levend. Ruim 20 mensen. Voor herhaling vatbaar.
  • De tafel van 8 bij Jan en Karin: Lekker, leuk en boeiend!
  • Eind januari gaat een groep gemeenteleden naar kamp Westerbork om mee te helpen met het voorlezen van de namen van Joden die van hieruit weggevoerd zijn.
  • In februari en maart staan er verschillende ontmoetingsavonden voor wijk Noord en Zuid op het programma.

Misschien was u, was jij bij één van deze activiteiten, misschien bij meer. We hopen dat je genoten hebt, dat het goed voelde erbij te zijn. Was je er niet bij?  Je bent van harte welkom!

Houd het kerkblad, de Leef mee en de site in de                                                                               gaten voor nieuwe activiteiten.

• Maar u bent gereinigd, u bent geheiligd, u bent rechtvaardig verklaard in de naam van de Heer Jezus Christus en door de Geest van onze God. -- 1 Korintiers 6:11