Dagje uit met ouderen op 22 mei

Op 22 mei gaan we een bezoek brengen aan het Gevangenismuseum in Veenhuizen.

Van lijfstraffen tot eenzame opsluiting in een cel. In de vaste expositie kunnen we zien en ervaren hoe wij door de eeuwen heen zijn omgegaan met mensen, die zich niet aan wetten en regels hielden. We maken kennis met de bijzondere plaats die Veenhuizen in deze historie inneemt en we kunnen zien en ervaren hoe het er in de hedendaagse bajes aan toegaat.

We worden ontvangen met koffie en iets lekkers en na de rondleiding door het museum en het voormalige strafcellenblok (Rode Pannen) zullen we genieten van een heerlijke lunch in het verenigingsgebouw. 

Na de lunch volgt een rondrit door Veenhuizen met een gids, bezoeken we de beide kerken en evt. de begraafplaats.  We sluiten deze dag af in de theetuin “Zunneschien”. 

Noteert u het alvast in de agenda en geeft u het door wanneer u deze dag gezellig met ons mee wil gaan? Opgeven kan bij Marloes ter Burg tel. nr.

0523 67 72 82 of via e-mail Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. en ook bij Jennita Meulink tel. nr. 0523 85 83 36 of via e-mail Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. vóór 1 mei. 

De bijdrage voor het dagprogramma en de bus € 25,00 p.p., de rest draagt de diaconie bij. Bent u minder goed ter been dan zijn er rolstoelen aanwezig om gebruik van te maken.

Bijbeltekst van de dag

  • Geliefde broeders en zusters, u weet van tevoren wat er gaat komen. Wees daarom op uw hoede en laat u niet meeslepen op de dwaalwegen van wettelozen. Laat uw standvastigheid niet varen, maar groei in de genade en in de kennis van onze Heer en redder Jezus Christus. Hem komt de eer toe, nu en in eeuwigheid. Amen. -- 2 Petrus 3:17-18